نقش LSD بر روی کامپیوتر ها و Authentication در شبکه های Domain و Work Group
نوشته شده توسط : computerimmobilien


    بررسی و troubleshooting جهت عدم ارتباط دو سیستم در شبکه Workgroup


شبکه ها از لحاظ مدیریت و سرویس دهی به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

    work group یا peer to peer
    domain یا client -server


شبکه Work Group یا peer to peer
Authentication چیست؟
در خصوص شبکه هایی که به صورت Work Group است مثالی میزنم جهت آشنایی با Authentication بین سیستم ها ، فرض میکنیم من میخوام برم بانک ، آیا دم در بانک کسی ایستاده جلوی منو بگیره که اومدی اینجا چی کار؟ یا برای چی اومدی؟ جواب : خیر . ما همینجوری سرمونو میندازیم پایین میریم داخل بانک اما وقتی نوبتمون میرسه متصدی بانک برای اینکه کارمون رو انجام بده ازمون کارت ملی میخواد و این یعنی Authentication یعنی احراز هویت کارمون تموم میشه میاییم از بانک بیرون و مجدد یادمون میوفته که باز هم کار بانکی داریم مجدد وارد بانک میشیم ولی برای انجام یه فعالیت دیگه مجدد Authentication باید برقرار گردد.دقیقاً در شبکه های Work Group همین اتفاق سپری میشه و هر سری باید این عملیات معرفی انجام شه پس هر کاربری برای کار کردن در شبکه باید خودش رو به سیستم معرفی کنه کامپیوتر در هنگام برقراری session از سمت کاربر هنگام اتصال و در لحظه ورود هر شخص نام کاربری و رمز عبور کاربران را می پرسد سیستم مقابل نام کاربری و پسورد را بررسی میکند آن در صورتی که آن فرد شناخته شده باشد در خواست راه یافتن آن به سیستم پذیرفته می شود که به این کار Authentication گفته میشه.در Work Group در هر سیستم اعتبار سنجی یا Authentication در همان سیستم انجام میشه و به قولی پراکندگی در این موضوع زیاد است ،هنگامی که windows نصب میشود مکانی برای ما به وجود می آید به نام فایل SAM یا Security Account Manager ،این فایل در مسیر زیر در سیستم عامل ویندوز قرار دارد ، در واقع SAM یک دیتابیس مخصوص و کاملاً مجزا از دیتابیس های کامپیوترهای دیگه هست.

C:\Windows\System32\config

محل قرار گرفت فایل SAM در ویندوز


هر کامپیوتر بخشی به نام LSD یا Local Security Database داره که اطلاعات مربوط به کاربران رو در خودش ثبت می کنه ، LSD هر کامپیوتر نیز متعلق به خود آن کامپیوتر هست ، . در شبکه های Work Group برای اتصال به کامپیوتر دیگر، باید یک User و Pass وارد کرد که این دو، همان نام کاربری و پسورد شما در ویندوز هستند ، بعد از وارد کردن این اطلاعات، کامپیوتر میزبان در LSD خود به دنبال این اطلاعات می گردد و اگر User و Pass شما در LSD آن موجود بود، به شما اجازه ی دسترسی می دهد.در واقع کامپیوتر مقصد با انجام بررسی مشخصات(یوزر و پسورد) سیستمی که میخواهد متصل شود Authentication را انجام می دهد این کار در حقیقت همان login کردن در شبکه است اما موضوع این است که بدانیم صحت نام کاربری و کلمه عبور مربوطه و میزان دسترسی افراد به شبکه (permission) در کجا ثبت و نگهداری می شود.

Authorization چیست؟
در Authorization مشخص می شود که یک user چه اجازه ی دسترسی به چه منبع ای داشته باشد و یا چه مقدار می تواند از یک منبع استفاده کند که این نیز در شبکه ی workgroup به حالت متمرکز نمی باشد و در هر سیستم جداگانه انجام میشود.در شبکه های Work group میتوان گفت No Centraliz Manage یعنی هیچگونه مدیریت مرکزی وجود ندارد، مثلاً در صورت اضافه شدن یک کاربر جدید ، باید User و Pass آن را، در LSD همه ی کامپیوتر ها به صورت دستی وارد کرد یعنی اگر 100 تا کامپیوتر وجود داشته باشه و یک یوزر بخواهد ایجاد شود باید در LSD هر 100 سیستم این کار انجام شود و این یعنی فاجعه! البته فاجعه اصلی زمانی هست که یک یوزر بخواهد پسوردش رو عوض کنه در اون صورت باید در همه سیستم ها این تغییرات انجام شه.دوستان عزیز اینکه در LSD هر سیستم باید نام کاربری و پسورد ها ذخیره شه فقط برای داستان اعتبار سنجی و احراز هویت و برقراری ارتباط بین سیستم ها هست وگرنه هیچ ایرادی نیست که این LSD ها کامل شود.
البته برخی ها کار را ساده میکنند یک یوزر مشترک همراه با یک پسورد مشترک برای همه سیستم ها ایجاد میکنند و برای Authentication کار را ساده میکنند چون دقیقاً یوزر و پسورد ها یکسان است و اگر یک یوزر جدید در یک سیستم جدید بخواهیم بسازیم با همان نام کاربری و پسورد یکسان قبلی میتوان همان کار قبلی را انجام داد و البته این کار اصلاً امنیت ندارد.

شبکه domain یا client -server
در همین پست work Group را مانند بانک در نظر گرفتیم و شبکه Domain را مانند یک پادگان نظامی یا یک سازمان اداری در نظر میگیریم شما وقتی میخواهید وارد یک سازمان یا پادگان شوید آیا میتوانید سرتان را پایین انداخته و وارد پادگان شوید؟ جواب : خیر . برای وارد شدن در لحظه ورود جلوی ما گرفته میشود و از ما کارت شناسایی میخواهند ضمن اینکه میپرسند با چه شخصی در سازمان کار دارید و اگر تایید شدید یک Token یا یک کارت شناسایی به شما میدهند و شما آزادانه و هر بار که میخواهید میتوانید وارد سازمان شوید و این یعنی Authentication در همان بدو ورود انجام میشود دقیقاً سیستم های تحت دامین همین حالت را دارند و زمانی که شما وارد شبکه میشوید یوزر و پسورد شما در LSD دامین ثبت میشه به نقل از محمد نصیری برای مثال ، تصور کنید که نام کاربری به اسم Mohammad داریم . من نام کاربری و رمز عبور خود را در سیستم وارد میکنم که توسط شبکه به Domain Controller منتقل می شود . وقتی Domain Controller من را احراز هویت کرد به من هیچگونه دسترسی به منابع را نخواهد داد !! او صرفا به من میگوید که شما همانی هستید که واقعا میگویید و یک کاربر معتبر از نظر بنده محسوب می شوید . وقتی شما درخوست دسترسی به منابعی که بر روی یک Member Server قرار گرفته است را میکنید کامپیوتر من یک Token یا بلیط دسترسی ایجاد کرده و آن را به Member Server میگوید که من از نظر Domain Controller کاربر معتبر و قابل اعتمادی هستم . Member Server به شما اعتماد نمیکند و صرفا Domain Controller را به عنوان مرجع انتخاب میکند و هنگامی که DC من را احراز هویت کرده باشد من در شبکه معتبر خواهم بود . و تنها در این صورت خواهد بود که با توجه به سطوح دسترسی که برای کاربر من در روی آن Member Server تعریف شده است من میتوانم از منابع موجود بر روی آن استفاده کنم.






:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: